fbpx

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

• Традиционен банков превод, при който клиентът получава фактура по имейл. Плащането се извършва в рамките на 5 работни дни. Преди да пристъпим към изпълнение на поръчката, изчакваме средствата да постъпят по банковата ни сметка.

• Електронен превод и плащане с банкова карта. При заявка за покупка на дадените стоки, клиентът извършва плащането чрез банкова карта Visa, Maestro или MasterCard. Изпращаме стоката след постъпване на сумата.

• Предлагаме и възможността за наложен платеж в рамките на България. Може също да изберете да получите колелото си в офиса ни срещу заплащане в брой или банкова карта.

СГЛОБЯВАНЕ

Нашите велосипеди са асемблирани и готови за употреба преди да бъдат изпратени. Но за да бъде опакован и изпратен всеки велосипед е нужно да се свали предното колело, а кормилото да се откачи от лапата. Също така е нужно сами да монтирате педалите и колчето за седалката при сглобяването на велосипеда.

Може да свалите

асемблирането и в PDF формат.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Да. Всички наши велосипеди могат да бъдат видяни/тествани в нашия шоурум на адрес: град София, ж.к. Младост 2, ул. Свети Киприян 44А и в подбрани магазини, които може да намерите тук

Също така следете блога в сайта, където ще обявяваме къде и кога ще има велосипеди за тестване.

Гаранцията на колелата и компонентите е две години от датата на покупката и важи за първия собственик. Гаранцията не важи за всички износващи се части. Като Pulse Cycles дава допълнително още една година на рамките или общо три години. Гаранцията не покрива лагерите и боята на рамките. Ние си запазваме правото да заменим дефектната рамка с последващия модел. Разходите за транспорт/куриер от адрес на Клиента до сервиза са за сметка на Клиента. Разходите за транспортиране на ремонтирания велосипед от сервиза до Клиента се поемат от Pulse Cycles. Не се покриват от гаранцията дефекти, които са причинени от лошо поддържане и небрежно отношение към велосипеда, неправилен монтаж, катастрофи, удари, падания и други форсмажорни обстоятелства. Бъдете сигурни, че ще приемем проблема с колелото Ви лично и ще се постараем да го разрешим в най-краткия възможен срок.

Много от частите на Вашето колело се износват и трябва регулярно да бъдат проверявани и поддържани. Това основно са движещи се части като: гуми, капли, верига и венци, накладки. Понеже животът на тези части варира според стила и условията на каране, ние не можем да Ви дадем информация, колко точно е техният живот.
Тук най-общо са изброени износващите се части:
-гуми (вътрешни и външни);
-капли, спици;
-накладки на спирачки;
-педали;
-ръкохватки за кормило;
-верига, венци;
-всички лагери на велосипеда;
-брони и жила на скоростите
-боя и анодизация

Времето за реализация на поръчка е в рамките на 7 работни дни за обявените като налични велосипеди. Или седем 7 работни дни след датата от графика за производство, на която ще се произведе желаният от Вас велосипед.

Декларираното от куриера време на доставка на стоката на територията на България е от 1 до 2 работни дни. В извънредни случаи на доставка до по-отдалечени адреси и малки населени места, както и когато денят между потвърждението и доставката е празничен ден, времето за доставка може да се удължи до 3-4 дена. Доставката до територията на други страни на EU се извършва от куриерска фирма TRANSPRESS-DASCHER, декларираното от куриера време за доставка е 8 работни дни. В извънредни случаи на доставка до по-отдалечени адреси и малки населени места, както и когато денят между потвърждението и доставката е празничен ден, срока на доставка е на следващия работен ден. В тези случаи времето за доставка може да се удължи до 9-12 дни.

Всички велосипеди Pulse се изпращат както са изобразени и описани в сайта. Винаги се стараем да подберем най-подходящите компоненти според модела и размера на велосипеда. За да постигнем най-доброто отношение цена/качество, ние поръчваме компонентите много преди сглобяване и точно за определен велосипед. Съжаляваме, но поради тази причина промяната на компоненти не е възможна.

Нашите велосипеди са асемблирани и готови за употреба преди да бъдат изпратени. Но за да бъде опакован и изпратен всеки велосипед е нужно да се свали предното колело и кормилото. От Вас се изисква да монтирате предното колело, кормилото, педалите и колчето за седалка.

Преди да бъде изпратен всеки велосипед Pulse е асемблиран, настроен и проверен в нашата фабрика от опитен механик. Ние използваме детайлен check-list за проверка на скоростната система, вилката, спирачките и т.н. При доставката на Вашия велосипед ще получите и подробно упътване, как да го сглобите стъпка по стъпка. Към всеки велосипед ще получите инструментите, нужни за монтирането на кормилото и педалите, както и помпичка за амортисьор ( към велосипедите с въздушно окачване)

Имате право да се откажете от договора от разстояние без да посочвате причина, без да дължите обезщетение или неустойка и без да заплащате каквито и да е разходи, с изключение на разходите, предвидени в чл. 54, ал. 3 и чл. 55, ЗЗП в 14-дневен срок, считано от датата на приемане на стоките.

Правото на отказ може да бъде упражнено само в случай, че задължително са изпълнени следните условия: че стоките (велосипеди и аксесоари) не са използвани, не е нарушена целостта на опаковката им и са във вида, в който са получени. Велосипедите трябва да са опаковани в оригиналната си опаковка.

За да упражните правото си на отказ, трябва да ни уведомите за Вашето име, географски адрес и ако имате такива, телефонен номер, факс и електронен адрес и за решението Ви да се откажете от договора с недвусмислено заявление (например писмо, изпратено по пощата или електронна поща). Може да използвате приложения стандартен формуляр за отказ, но това не е задължително. Можете също така да попълните и подадете стандартния формуляр за отказ, чрез изпращане на електронно писмо на: return@pulse-cycles.com. Ако използвате тази възможност, ние незабавно ще Ви изпратим на траен носител (например по електронна поща) съобщение за потвърждение на получаването на отказа.

• Очакваме да ни изпратите или да върнете обратно стоките в офиса на Марвена ООД на адрес: България, гр. София- 1799, ж.к. Младост – 2, ул. Свети Киприян №44А, без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни след деня, в който сте ни информирали за отказа Ви от настоящия договор. Срокът се счита за спазен, ако ни изпратите обратно стоките преди изтичането на 14-дневния срок. До момента на предаването на стоката от потребителя на Марвена ООД, рискът от случайното й погиване или повреждане се носи изцяло от потребителя. Потребителят се задължава да съхранява получените от Магазина стоки, тяхното качество и безопасност до момента на предаването им.

• Вие трябва да поемете преките разходи по връщане на стоките. Разходите се очаква да не надвишат приблизително разходите, които сте заплатили на куриерската фирма при получаването на доставката на стоките от Марвена ООД.

Поръчките се правят на нашия сайт pulse-cycles.com. Веднага щом направите Вашата поръчка ще получите имейл с потвърждение. След което велосипедът ще бъде изпратен възможно най-скоро. Щом пратката напусне нашия склад ще получите е-мейл потвърждаващ изпращането и съдържащ проследяващ номер.

Понякога получаваме запитвания, дали е възможно да се замени оригиналната амортисьорна вилка с по-дълъг ход без да се губи гаранцията.
Рамките на нашите велосипеди са проектирани за специфична дължина на вилката. Велосипедите са тествани със спецификацията, за която са проектирани. Така че, отговорът е НЕ.
Имайте предвид, че различна дължина на вилката не само ще повлияе на геометрията на велосипеда, но и на стойностите на натоварване на челната тръба.

Ако замените вилката с модел, който променя стойностите, това е на свой собствен риск.

Някои компоненти на велосипеда се износват, но Вие можете да направите много, за да удължите живота им, както и в същото време да подобрите представянето/работата им.

Верига: Пазете веригата си чиста, като я забърсвате след всяко каране. Използвайте подходяща смазка според условията, в които карате. Веригата следва да се сменя на около 1500 километра, за да се избегне преждевременно износване на венец-касетата. Можете да използвате и специален уред за измерване степента на износване на веригата.

Жила и брони: Те трябва да са винаги чисти, сухи и смазани, за да гарантират добро превключване на скоростите. Когато си купите ново колело, може да се наложи донастройка/опъване на жилата след известно каране.

Курбели, венци и касета: Животът на тези компоненти зависи от поддръжката и стила на каране. Те подлежат на подмяна щом се влоши тяхната работа. Имайте предвид, че ако сменяте венец-касета ще трябва да смените и веригата.

Спирачни накладки: Накладките трябва да са чисти от всякаква мръсотия. Замърсените накладки се износват по-бързо и спират по-зле. Замърсените или омаслени накладки често са източник на неприятни звуци. Пазете накладките и дисковете на Вашия велосипед от омасляване.

Педали: Резбите на педалите трябва да са гресирани добре преди да се монтират на велосипеда. В противен случай те могат да станат източник на скърцане или да не могат да се развият в последствие. Имайте предвид, че левият педал е с обратна резба!

Грипове: Имайте предвид, че гумата на гриповете може да се изтърка или да пострада от UV лъчението. Ако гриповете се напукат или станат хлъзгави е време да ги смените.

Шини/спици: Проверявайте от време на време Вашите шини и спици за радиално или аксиално отклонение/биене. Ако забележите отклонение в гумите/шините си, потърсете квалифициран сервиз.

Вътрешни и външни гуми: Външните гуми винаги трябва да имат достатъчно дълбок грайфер според предназначението си. Ако забележите нараняване на стените на гумата, проверете колко е голямо поражението. Ако се налага, заменете с нова подходяща гума за Вашия велосипед. Ако имате спукана гума, можете да я смените или да я залепите с лепенки. Проверете преди монтажа, дали няма останали забити трънчета по външната гума. Помпете винаги в границите зададени от производителя на гумата.

Боя и анодизация: Ние използваме различни методи за боядисване, като някои части може да са анодизирани. Моля, не използвайте разтворители или индустриални почистващи препарати за Вашия велосипед. Можете да ползвате специални серии козметика за велосипеди, но най-често хладка вода с препарат за съдове и стар парцал са достатъчни. Измиването на водо и паро-струйка също може да увреди боята и лагерите. Ако велосипедът е изложен на директна слънчева светлина, боята му може да потъмнее/избледнее заради UV радиацията.

Ако имате някакъв проблем с Вашия велосипед Pulse, моля свържете се с магазина, от който сте го закупили или директно с нас по имейл или по телефона. В случай, че части или компоненти се нуждаят от ремонт или подмяна ще трябва да ни ги изпратите. Ако според нас проблемът е сериозен, може да се наложи да ни изпратите цялото колело. Моля, не забравяйте да прикачите подробно описание на неизправността, както и Вашите пълни данни за контакт! Вашата рекламация ще бъде обработена възможно най-бързо.

E-mail: office@pulse-cycles.com

Тел.: +359 888 777 434

За шума по време на каране може да има много причини. Поради големите диаметри на тръбите, те действат като усилвател и понякога е трудно да се намери източникът на неприятния шум. Ние предлагаме следната процедура, за да се намери причината за шума:
Карайте изправени/станали от седалката на трудна предавка. Ако шумът изчезне, причината е в седалковата скоба/колчето на седалката или самата седалка. В този случай, проверете всички болтове в тази област дали са затегнати. Почистете добре и поставете малко смазка на всички болтове и скобата преди затягане.
Ако шумът става по-силен, причината вероятно е в задвижването или в лапата /зоната на кормилото / кормилните лагери. Застанете над горната тръба и натиснете кормилото силно надолу и в двете посоки. Като предварително трябва да заключите вилката. Ако се чува, причината вероятно е в лапата / зоната на кормилото / кормилните лагери. Демонтирайте съответните компоненти, проверете за евентуални щети, почистете добре и поставете малко смазка на всички болтове. Спазвайте препоръчаната от производителя сила на затягане на болтовете.
Ако причината се намира в зоната на средното движение /задвижването, проверете болтовете на венците, курбелите и педалите; ако използвате платформени педали обърне внимание на връзката на тялото на педала и оста.
Честа причина за скърцащи шумове е средното движение. То трябва да се почиства и смазва редовно.
За велосипеди със задно окачване, лагерите могат да бъдат потенциален източник за скърцащи шумове. Лагерите, като всяка подвижна част, са обект на определено износване, при износване и прекален луфт те може да са източник на скърцане. Те лесно могат да бъдат заменени с нови. За новите велосипеди, разхлабени стави са възможна причина на шума.

Тук бихме искали да Ви дадем някои общи съвети за настройката на своята вилка и задно окачване. За допълнителна информация и фина настройка, използвайте ръководството на производителя, което сте получили с велосипеда си.

Регулиране на твърдостта:
Чрез промяна на налягането във Вашия амортисьор, Вие регулирате, колко да е твърдо/меко окачването на велосипеда. Това става чрез използването на специална помпа за високо налягане за амортисьори. При настройка на окачването, е важно да има около 25% SAG на задния амортисьор и около 15% на вилката. SAG означава потъване на вилката/амортисьора, когато се седи спокойно на велосипеда. За да настроите SAG-а, натиснете тънкия гумен пръстен на вилката към уплътнението. После седнете на велосипеда и застанете в позиция за каране. След което слезте, като внимавате да не сгънете окачването допълнително. Сега можете да проверите новата позиция на гумения пръстен. Той трябва да се е преместил на желания SAG от общия ход. Ако е по-малко, намалете налягането, ако е повече, увеличете налягането. Тези стойности на SAG-а са ориентировъчни и могат да варират в зависимост от личните предпочитанията и стила на каране.
Rebound:
Rebound-ът контролира скоростта на декомпресия – скоростта на разгъване на окачването. По-бавният ребаунд предотвратява увеличаване на люлеенето при преминаване на множество поредни неравности и препятствия. За възможно най-добър контрол, колелата трябва винаги да са стъпили на земята. Ребаундът на амортисьорната вилка трябва да е настроен така, че да не позволи на предното колело да отскочи от земята, когато вилката е компресирана докрай и се отпусне рязко. Задното окачване трябва да бъде възможно най-бързо, но без да се чувства нервно. Ако слезете със задното колело от висок бордюр, окачването трябва да се сгъне-разгъне и накрая да се сгъне до първоначалната си позиция (SAG нивото). Ако продължава да подскача по-дълго, то ребаунда Ви е прекалено бърз.
Компресия:
Нивото на компресията определя нейната скорост, като се дели на високоскоростна и ниско скоростна компресия. Като високоскоростната се отнася за много бързи удари като приземявания, корени и прагове. Ниско скоростната компресия определя компресията във виражи и при спиране. Моля, обърнете внимание, че нивата на компресия определят само скоростта, но не и размера на компресията, която се контролира от натоварването/налягането. Няма бърза и лесна формула за настройката на компресията. Препоръчваме Ви да отделите известно време за тестване на различни настройки. Най-лесният начин да намерите Вашата настройка стъпка по стъпка, е да се започне с най-бавната настройка и да се премине от бавна към бърза. Настройката на скоростта на високоскоростната компресия също има влияние върху ниско скоростната компресия и обратно. С две думи, ако искате да е перфектно, ще трябва да си поиграете.
При закупуване на велосипед Pulse с въздушна вилика и/или задно окачване, ще получите с него и помпа за високо налягане, за да настроите окачването според Вашите нужди.

Скърцането се получава от луфтове и вибрации, както и от омасляване. Поради множеството на участващите компоненти, причината често не се вижда на пръв поглед. Проверете следните точки:
Правилно ли е монтиран спирачният апарат?
Дали роторът е изкривен в следствие на удар? Ако е така, следва да се изправи или подмени с нов.
Какво е състоянието на накладките? Полираните накладки може да бъдат причина за скърцането. В този случай шлайфането на повърхността с фина зърнеста шкурка може да помогне.
Роторите на спирачките не трябва да са омаслени и замърсени.
Всички болтове и QR са добре затегнати.
Спиците трябва да са еднакво натегнати, защото разхлабените спици причиняват вибрации.
Замяната на синтеровани метални накладки с органични намалява значително шума от спирачките.

Updating…
  • Нямате артикули в количката.
Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram